srečanje in tekmovanje

V petek, 5. aprila 2019, se je v popoldanskih urah na Osnovni šoli Horjul v okviru Zveze organizacij za tehnično kulturo, odvilo 42. srečanje in tekmovanje iz konstruktorstva in tehnologij obdelave materiala za osnovne šole Ljubljanske regije. Udeležilo se ga je blizu 200 učencev osnovnih šol, od prvega do devetega razreda, ki so tekmovali v različnih kategorijah in težavnostnih stopnjah. Vzporedno s tekmovanjem otrok pa sta potekali še dve delavnici in sicer:

– predstavitev radioamaterskega društva Triglav, njegove dejavnosti in opreme,

– ter opozarjanje mladine na varnost v prometu, za kar sta poskrbela predstavnika AMD Zvezda.

Obiskovanje obeh delavnic se je izvajalo sukcesivno v celotnem času tekmovanja, kadar so bili udeleženci tekmovanja pač prosti in so jih njihovi mentorji , tudi glede na njihov interes , na delavnici usmerili. Tako je predstavitev problematike varnosti udeležencev v prometu (pešec, kolesar, sovoznik, uporaba el. naprav, vidnost,…) potekala v manjših skupinah in prilagojeno vsakokratni starosti otrok v skupini. Pri nižji razredni stopnji otrok smo dali večji poudarek na nevarnosti, ki prežijo na pešce in kolesarje(skiro, rolka), tako na cestišču kot na parkiriščih. Opozorili smo predvsem na pravilno hojo, prehode, vidnost, opremo kolesa in kolesarja, i.t.d. Pri višji razredni stopnji pa je bil poudarek na kolesarjenju  (v spremstvu staršev ali samostojno – kolesarski izpit), ter na neprimerni uporabi elektronskih naprav udeležencev v prometu (mobi, MP3, slušalke,..). Odgovarjali smo tudi na morebitna vprašanja, ter udeležencem delavnice razdelili nekaj pripomočkov za boljšo vidnost (odsevni trakovi, odsevne zapestnice, svetleče priponke za tekaško obutev, …).

Ocenjujemo, da je bila izvedena delavnica o prometni varnosti za mlade, v okviru njihovega tekmovalnega srečanja, za udeležence koristna in smotrna popestritev programa, za AMD Zvezda pa poučna izkušnja pri delu z mladimi, za naše nadaljnje delo na področju širjenja prometne kulture kot ene od osnovnih društvenih dejavnosti, poleg avtomobilskega športa, s katerim se AMD Zvezda predvsem ukvarja.

Avtor: Bogomir Polajnar in Janez Milač, fotografije: Bogomir Polajnar in Janez Milač

IMAŠ VPRAŠANJE?
NE ČAKAJ, ZAČNIMO POGOVOR

Podrobnosti

Matična številka: 5138906
Identifikacijska številka: SI42075807
Davčni zavezanec: DA
TRR: 02010-0018051084 pri NLB Ljubljana

delovni čas

TOREK, ČETRTEK:
od 9.00 do 13.00

 

SOCIALNA OMREŽJA